Patrycja Indelak z Krakowa

Patrycja Indelak to pełna energii dziewczynka pochodząca z Krakowa. Dziewczynka przeszła już w swoim życiu 3-letnie leczenie chemioterapią i dwie operacje guza mózgu. Patrycja trafiła na oddział w Krakowie, niestety leczenie nie przyniosło rezultatów, dlatego została skierowana na oddział w Katowicach. Dzięki staraniom lekarzy i całej rodziny, udało jej się pokonać chorobę. Niestety po leczeniu nastąpiły nieodwracalne skutki, tj.: uszkodzenie słuchu, niedoczynność tarczycy oraz problemy z koordynacją ruchową.

Patrycja lubi spędzać aktywnie czas szalejąc na rowerze i hulajnodze. Udało się spełnić jej największe marzenie, którym była opieka nad zwierzakiem. Patrycja jest bardzo opiekuńczą, wrażliwą i uczuciową osobą. Nie ma rodzeństwa, ale ma dużo kuzynek, z którymi ma dobry kontakt i spędza dużo czasu.

Patrycja musi być cały czas pod stałą opieką lekarzy specjalistów. Nieodłączną częścią życia są wizyty w poradni, szpitalach, intensywne rehabilitacje oraz leki, które stale musi zażywać. Patrycja potrzebuje aparatu słuchowego, a w szkole wsparcia nauczyciela wspomagającego. Dodatkową trudnością dla rodziny są częste dojazdy do Katowic na badania kontrolne. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie dziewczynki w powrocie do  funkcjonowania sprzed choroby. Zachęcamy Państwa do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Patrycji oraz do podzielenia się 1% w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z 08.08.2018

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Patrycja INDELAK”