Paweł KANTNER

Wiek: 12
Region: Śląsk
Miasto: Katowice

Paweł Kantner jest mieszkańcem Katowic, który choruje na ostrą białaczkę limfoblastyczną typu B z obecnością Chromosomu Philadelphia. Chłopiec pod koniec stycznia 2020 roku źle się poczuł, miał krwotoki z nosa, cały czas spał i nie chciał jeść. Po wykonanych badaniach krwi został skierowany na chorzowski Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej, gdzie zdiagnozowano chorobę nowotworową. Aktualnie Paweł przyjmuje chemioterapię.

Paweł interesuje się piłką nożną, nie tylko jest zagorzałym kibicem, ale z zapałem kopie piłkę na boisku. Marzy o zobaczeniu meczu na żywo. Wolny czas chętnie spędza na potyczkach w internetowych grach razem z paczką przyjaciół. Chłopiec ma młodszą siostrę, z którą jest bardzo zżyty i tęskni za nią w czasie leczenia szpitalnego.

Paweł jest na początku leczenia, przed nim długa droga do zdrowia. W tym miejscu, w imieniu chłopca i jego najbliższych, bardzo prosimy o wsparcie dla chłopca. Każda kwota ma znaczenie i wspiera Pawła na dalszych etapach leczenia.

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 22.02.2021 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL56 1050 0099 6781 1000 1000 1035
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Paweł KANTNER”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna