Paweł Ternka z Lubomi

Do ulubionych zabaw kilkuletniego Pawła z Lubomi należą układanie puzzli oraz klocków. Z racji tego, że jest dzieckiem bardzo żywym uwielbia tańczyć, jednak gdy tylko ma możliwość spędza czas na świeżym powietrzu chodząc na spacery czy bawiąc się na placu zabaw ze swoją siostrą.

Pawełek urodził się z zespołem Downa i wrodzoną wadą serca. Ma wszczepiony rozrusznik serca, leczy się również na niedoczynność tarczycy. Od lutego 2014 chłopiec musi stawić czoła kolejnej poważnej chorobie, jaką jest ostra białaczka limfoblastyczna. Aktualnie poddawany jest hospitalizacji i leczeniu za pomocą chemioterapii.

Dużym problemem dla rodziców są wydatki związane z leczeniem. Ponadto Pawełka, wraz z towarzyszącą mu mamą, dzieli od domu rodzinnego około 80 km, dlatego też chłopiec ciężko znosi rozłąkę z najbliższymi. Prosimy o wsparcie dla chłopca i jego rodziny w zmaganiach z chorobą. Mogą to Państwo uczynić dokonując bezpośredniej wpłaty na podany poniżej numer subkonta lub przekazując 1% podatku.

*Apel powstał o informację z dnia 16.10.2014r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Paweł Ternka”