Piotr Kostyra z Wyr

Piotr Kostyra ma dwa latka i mieszka w Wyrach. Uciążliwy i narastają ból ucha, który zaczął dokuczać Piotrusiowi zakończył się wizytą u lekarza rodzinnego. Po zleconych badaniach krwi skierowano chłopczyka do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie pod koniec sierpnia 2017 postawiono diagnozę – ostra białaczka limfoblastyczna.

Świat małego Piotrusia, rodziców, a także najbliższej rodziny wywrócił się do góry nogami. Stały pobyt jednego z rodziców na oddziale, aby nieustannie wspierać i towarzyszyć w chorobie dziecku, sparaliżował życie w domu. Dwa latka to bardzo dynamiczny okres w rozwoju dziecka. Piotruś jest radosnym i energicznym chłopcem. Interesuje się wszystkim, co stanie na jego drodze. Nie ma kłopotów w nawiązywaniu relacji z nowymi osobami – jest otwarty i towarzyski. Traktory to jego żywioł. Uwielbia bawić się nimi, obserwować i kolekcjonować. Wszelkie włochate, duże i te malutkie zwierzaki również malują uśmiech na jego buzi. Rodzice robią wszystko co w ich mocy, aby umilić pobyt w szpitalu, w którym toczy się walka z chorobą.

Największą trudnością jest przede wszystkim rozłąka i zaakceptowanie sytuacji, w której się znaleźli. Apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe Piotrusia. Każda pomoc na tym etapie ma znaczenie i wspiera proces leczenia chłopca. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta chłopca. Za wszelką pomoc, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 29.09.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Piotr Kostyra”