Sandra Pośpiech z Bytomia

Sandra Pośpiech z Bytomia to niespełna 6-letnia dziewczynka, która jest oczkiem w głowie całej rodziny. Uwielbia świat przyrody, a najbardziej upodobała sobie piękne i nieposkromione zwierzęta jakimi są konie. W domu najchętniej spędza czas bawiąc się lalkami, grając na komputerze i układając puzzle.

Dziewczynka zmaga się ze swoją chorobą od urodzenia. Już w pierwszej dobie życia została przekazana na Oddział Patologii Noworodka w Zabrzu z powodu dużych zmian o charakterze guzowatym m.in. w okolicy tułowia i kończyn górnych. Przeprowadzone badania wskazały na rozpoznanie w postaci mnogich naczyniaków limfatycznych. Obecnie dziewczynka poddawana jest leczeniu onkologicznemu przy pomocy specjalistycznego leku, niestety nie jest on refundowany. W przyszłości czeka ją także operacja kręgosłupa.

Sandra wymaga także stałej rehabilitacji, która jest w jej przypadku niezwykle skomplikowana i kosztowna. Wspólnie możemy pomóc dziewczynce i jej rodzinie w tej trudnej sytuacji. Zachęcamy Państwa do wpłat na indywidualne konto Sandry bądź przekazania 1% podatku na rzecz dziewczynki.

*Apel powstał o informację z dnia 31.05.2016r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Sandra POŚPIECH”