Sebastian SMAGOŃ

Wiek: 11
Region: Śląsk
Miasto: Pewel Mała

Sebastian Smagoń ma 11 lat i pochodzi z miejscowości Pewel Mała w województwie śląskim. W grudniu 2019 roku po wykonaniu USG u chłopca wykryto guza prawej nerki. Sebastian jest pacjentem  na Oddziale Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Pzeszedł  operację usunięcia nerki, półtoraroczną chemioterapię. Niestety pojawiła się wznowa w loży pooperacyjnej. Lekarze musieli zmienić terapię. Sebastian jest w trakcie immunoterapii. Niestety lek nie jest refundowany.

roku chemia, aktualnie zmiana leczenia – bo wznowa w lozy pooperacyjnej – przyjmuje nieref. lek innunoterapia.

Sebastian interesuje się informatyką, energetyką atomową, elektroniką i mechaniką. Lubi gry komputerowe. Jego marzeniem jest wycieczka do Czarnobyla i zwiedzanie elektrowni atomowej.

Apelujemy do Państwa o wsparcie leczenia Sebastiana. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta chłopczyka oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 15.02.2022r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Sebastian SMAGOŃ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna