Szymonek Kusaj z Wodzisławia Śląskiego

Szymonek Kusaj z Wodzisławia Śląskiego jest zawsze uśmiechniętym 4,5-latkiem.
W czerwcu 2018 roku chłopczyk zaczął uskarżać się na bóle głowy, pojawiły się także wymioty. Takie objawy zaniepokoiły rodziców i lekarzy. Pierwszy pobyt w szpitalu wykonana tomografia nie wykazały nic niepokojącego. Dopiero kolejne konsultacje i badanie – rezonans magnetyczny, pozwoliły postawić diagnozę – guz IV komory mózgu. Szymonek jest aktualnie w trakcie leczenia, ma podawaną chemioterapię.

Chłopczyk, razem z rok młodszym bratem uwielbiają bawić się w strażaków. Ulubionym bohaterem Szymonka jest Strażak Sam. Chłopiec jest bardzo ciekawy świata i wszystkiego co go otacza. Zadaje mnóstwo pytań na każdy temat.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Szymona, gdyż zdobyte środki pomogą w dalszym leczeniu chłopca. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie, dlatego zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 19.09.2018

cel szczegółowy: „Szymon KUSAJ”