Szymon KUSAJ

Region: Śląsk
Miasto: Wodzisław Śląski

Szymon Kusaj z Wodzisławia Śląskiego ma 8 lat i zmaga się z chorobą nowotworową od 2018 roku. Gdy miał 4,5 roku zaczął uskarżać się na bóle głowy, pojawiły się także wymioty. Pierwszy pobyt w szpitalu wykonana tomografia nie wykazały nic niepokojącego. Dopiero kolejne konsultacje i badanie – rezonans magnetyczny, pozwoliły postawić diagnozę – guz IV komory mózgu- wyściółczak anaplastyczny III stopnia.W trybie pilnym przeprowadzono operację usunięcia guza, później intensywna chemioterapia, radioterapia i chemioterapia podtrzymująca. Leczenie zakończyliśmy w grudniu 2019 roku. Kontrolne rezonanse wykonywane przez 2 lata potwierdzały remisję choroby i myśleliśmy, że choroba została pokonana. Niestety w grudniu 2021 roku ponowny kontrolny rezonans wykazał wznowę choroby, guz odrósł i wszystko zaczęło się od nowa. Kolejna operacja, radioterapia i chemioterapia, Szymon znów jest w trakcie leczenia.

Szymon uwielbia zabawy z młodszym bratem, lubi składać klocki, grać w gry planszowe i komputerowe.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Szymona, gdyż zdobyte środki pomogą w dalszym leczeniu chłopca. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie, dlatego zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 01.02.2022r.

cel szczegółowy: „Szymon KUSAJ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna