Victoria Lewczuk z Tucholi

Victoria uwielbia słuchać muzyki i tańczyć. Bardzo lubi malować przeróżne obrazki. Jak każda dziewczynka uwielbia bawić się lalkami. Jest bardzo ruchliwym, energicznym i zawsze uśmiechniętym dzieckiem.

Mała Victoria zaczęła chorować gdy skończyła 2 latka w 2013 roku, gdy przez dwa miesiące utrzymywała się wysoka temperatura. Viktoria w tym okresie przestała też prawie całkowicie chodzić, pojawiło się zapalenie płuc i wątroby. Zrobiono kompleksowe badania w Szpitalu Uniwersyteckim w Bydgoszczy, gdzie postawiono diagnozę: neuroblastoma – postać rozsiana z zajęciem szpiku kostnego.

Sytuacja rodziny jest trudna, mama przebywa cały czas z Victorią w szpitalu oddalonym o 70 km od miejsca zamieszkania. Koszty związane z leczeniem mocno obciążają domowy budżet. Każda, nawet najdrobniejsza pomoc, jest ważna i niezwykle potrzebna. Za nią już kilkanaście bloków chemioterapii, zabieg usunięcia guza w jamie brzusznej, autoprzeszczep oraz kolejne etapy leczenia.

*Apel powstał o informację z dnia 16.10.2014r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Victoria Lewczuk”