Victoria LEWCZUK

Miasto: Tuchola

Victoria zaczęła chorować, gdy skończyła 2 latka w 2013 roku. Przez dwa miesiące utrzymywała się wysoka temperatura. Dziewczynka w tym okresie przestała też prawie całkowicie chodzić, pojawiło się zapalenie płuc i wątroby. Zrobiono kompleksowe badania w Szpitalu Uniwersyteckim w Bydgoszczy, gdzie postawiono diagnozę: neuroblastoma – postać rozsiana z zajęciem szpiku kostnego. Leczenie Viktorii było bardzo długie i intensywne. Obejmowało chemioterapię, operację, autoprzeszczep i radioterapie oraz chemioterapię podtrzymującą.
Dziewczynka w wyniku choroby i powikłań ma duże problemy zdrowotne – wystąpiła u niej niedoczynność tarczycy, astma oskrzelową, niedosłuch prawostronny, liczne alergie i wada wzroku. Bardzo często choruje na zapalenie oskrzeli. Mimo to Viktoria nie traci pasji życia: interesuje się tańcem , uczęszcza na zajęcia akrobatyczne fitness z elementami tańca. Lubi jeździć rowerem. Jej marzeniem jest pojechać do Disneylandu.
Największą trudnością dla rodziny są wysokie, stałe koszty niezbędnych dla Viktorii leków. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o wparcie poprzez wpłatę darowizn na jej indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się z nią 1% podatku.

*Apel powstał o informację z dnia 10.04.2022r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Viktoria LEWCZUK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna