Wiktoria BEKUS

Wiek: 9
Region: Śląsk
Miasto: Przyrów

Wiktoria Bekus jest uroczą i pogodną dziewczynką, u której w sierpniu 2021 roku wykryto ostrą białaczkę limfoblastyczną. Wiktoria razem z mamą przebywa aktualnie na Oddziale Onkologii i Hematologii Dziecięcej zabrzańskiego szpitala. Dziewczynka jest w trakcie chemioterapii.

Wiktoria ma mnóstwo zainteresowań. Lubi chodzić do szkoły, gdzie chętnie uczy się matematyki i języka angielskiego. Drzemie w niej również kreatywna dusza, która realizuje się na plastyce i technice. Kocha też sport – trenuje gimnastykę artystyczną,  niedawno zdała egzamin na żółtą belkę w taekwon-do.

Rozłąka z całą rodziną w trakcie pobytów w szpitalu jest bardzo trudna dla Wiktorii. Dalekie dojazdy do szpitala i inne koszty wynikające z procesu leczenia powodują problemy finansowe rodziny. Dodatkowo mama musiała zrezygnować z pracy, żeby móc być stale z Wiktorią. W tym miejscu zwracamy się do Państwa z prośbą
o wsparcie. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualne subkonto oraz podzielenia się 1% podatku. Za każdą pomoc serdecznie dziękujemy.

PL37 1050 0099 6781 1000 1000 1086
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Wiktoria BEKUS”

wesprzyj F udostępnij