Wiktoria ĆWIKŁA

Wiek: 18
Region: Śląsk
Miasto: Bielsko - Biała

Wiktoria Ćwikła to sympatyczna mieszkanka Bielska-Białej. Nastolatka na początku 2021 roku zaczęła uskarżać się na ból w klatce piersiowej. Wyniki badań krwi ciągle wskazywały na jakieś nieprawidłowości. Gdy pojawiły się żylaki na brzuchu Wiktoria trafiła do szpitala w Bielsku. Wykonano tam prześwietlenie, które wykazało nowotwór. Wiktorię przewieziono do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie finalnie zdiagnozowano chłoniaka B-komórkowego. Aktualnie przyjmuje chemioterapię.

Wiktoria marzy o tym, żeby pójść na koncert rockowy. Wika lubi czytać książki i słuchać muzyki. Uwielbia górskie wędrówki. Ma młodszego brata Olafa, z którym jest bardzo związana. Oboje ciężko znoszą rozłąkę spowodowaną pobytem w szpitalu.

Wiktoria potrzebuje naszego wsparcia w procesie leczenia. Apelujemy do Państwa z prośbą o podzielenie się 1% podatku oraz przekazania darowizny na indywidualny numer subkonta nastolatki. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 16.07.2021 r.

PL70 1050 0099 6781 1000 1000 1074
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Wiktoria ĆWIKŁA”

wesprzyj F udostępnij