Wiktoria GAWEŁ

Wiek: 20
Region: Podkarpacie
Miasto: Rzeszów

Wiktoria Gaweł to 20-latka z Rzeszowa, która ma wiele planów i marzeń na życie a najważniejsze z nich to żyć i być sprawną, jak dawniej.

Życie Wiktorii do pewnego czasu toczyło się jak każdej nastolatki: szkoła, znajomi. Wszystko zmieniło się diametralnie w styczniu 2017 roku – była osłabiona, źle się czuła, bolały ja mięśnie, kilka razy straciła przytomność. Dwa miesiące później dziewczyna nagle przestała chodzić. Nie mogła wstać  z łóżka, później było już tylko gorzej. U Wiktorii zdiagnozowano młodzieńcze zapalenie skórno-mięśniowe.

Przebieg tej choroby jest bardzo agresywny, objawia się m.in. niedowładem czterokończynowym. Leczenie tradycyjne już nie pomaga. Eksperymentalnie zastosowano leczenie biologiczne, które pomogło, niestety na krótko. Choroba wraca ze dwojoną siłą. Wiktoria jest przykuta do łóżka i bardzo cierpi. Jako jedyna w Polsce walczy z tak ciężkim przebiegiem tej choroby. Od czasu diagnozy żadne leczenie standardowe i niestandardowe nie przyniosło trwałej remisji choroby. Ostatni rzut choroby spowodował wielkie spustoszenie w organizmie młodej kobiety. Lekarze zaproponowali podanie nowego leku. Niestety nie jest on refundowany, a koszty to blisko 50 000zł. Na ten cel została założona zbiórka na portalu siepomaga:

Pomimo ciężkiej choroby Wiktoria nie poddaje się i wciąż wierzy, że znów będzie mogła jak jej rówieśnicy, czerpać z życia pełnymi garściami.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie finansowe dla Wiktorii w postaci darowizn na indywidualny numer subkonta i podzielenie się 1% w okresie rozliczeniowym. Sytuacja, w której znalazła się Wiktoria jest ciężkim doświadczeniem, a koszty towarzyszące procesowi leczenia i rehabilitacji  są bardzo wysokie.  Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 20.08.2021r.

PL 06 1050 0099 6781 1000 1000 0771
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Wiktoria GAWEŁ”

wesprzyj F udostępnij