Wiktoria SKRZYPCZYK

Wiek: 3
Region: Śląsk
Miasto: Kadłub

Wiktoria Skrzypczyk jest 3-letnią uroczą dziewczynką, która pochodzi z miejscowości Kadłub. Na początku maja 2021 roku zdiagnozowano u niej ostrą białaczkę limfoblastyczną. Aktualnie Wiktoria jest na pierwszym etapie leczenia – przyjmuje chemioterapię.
Jak mówią rodzice „Wiktoria jest naszym słoneczkiem w życiu. Wymodlonym i wyczekiwanym. Wiktoria znaczy zwycięstwo. Kiedyś walczyliśmy o nią, a teraz razem z nią”. Dziewczynka jest bardzo wrażliwa i empatyczna, ale jak chce umie postawić na swoim. Bardzo lubi kreatywne zabawy – chętnie maluje, wykleja. Kocha zwierzątka – jej ulubione bajki to Psi Patrol i Król Lew.
Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji dziewczynki. Każde, nawet najmniejsze wsparcie finansowe będzie wielką pomocą dla rodziny Wiktorii. Pomóc można przekazując darowiznę oraz dzieląc się 1% podatku. Z góry, w imieniu dziewczynki i jej najbliższych serdecznie dziękujemy.
*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 26.05.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL76 1050 0099 6781 1000 1000 1063

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Wiktoria SKRZYPCZYK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna