Wojtek Szyjka z Chełmka

14-letni Wojtek Szyjka z Chełmka jak wszyscy jego rówieśnicy ma swoje szkolne życie i pasje (komputery, pływanie).

W marcu 2007 roku, u 5-letniego wtedy Wojtka zdiagnozowano guz w pniu mózgu. Operacji podjęli się specjaliści z Kliniki Uniwersyteckiej w Tubingen w Niemczech. Po operacji z każdym rokiem, któremu towarzyszyła ciężka i żmudna rehabilitacja, Wojtek funkcjonował coraz lepiej jako zwykły, choć niepełnosprawny nastolatek.

W sierpniu 2016 roku rezonans magnetyczny wykazał progresję pozostałości guza. W tym momencie, jedynie pilna operacja może uratować życie Wojtka. Ze względu na postępujący paraliż, czas ma wielkie znaczenie. Niestety w Polsce nie jest dostępny tak zaawansowany sprzęt medyczny jak za granicą, który w tym przypadku ma kluczowe znaczenie. Z tego względu operacja znowu musi odbyć się w niemieckiej klinice.

Ogromne koszty tej operacji (blisko 60 tys. euro) jak i intensywnej rehabilitacji przekraczają możliwości finansowe rodziny, co zmusza do zwrócenia się  prośbą o pomoc do wszystkich, którzy chcieliby dołączyć do zbiórki pieniędzy dla Wojtka.

W imieniu rodziny zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta Wojtka oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata stanowi olbrzymią pomoc dla Wojtka i jego rodziny. Za każde okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

Pod tym adresem znajdą Państwo aktualne informacje na temat zebranych środków na rzecz Wojtka:

*Apel powstał o informację z dnia 20.09.2016r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Wojciech Szyjka”

WPŁATY Z ZAGRANICY:
IBAN: