Wojtek Kozioł z Knurowa

Wojtek Kozioł  to radosny i otwarty na świat Trzynastolatek z Knurowa. Do szpitala trafił po  wystąpieniu bólów głowy. W wyniku przeprowadzonych w czasie hospitalizacji badań, stwierdzono u chłopca guza komory IV mózgu. W trybie pilnym Wojtek poddany został operacji. Przeszedł chemioterapię i rehabilitację neurologiczną.  Aktualnie chłopak poddawany jest chemioterapii podtrzymującej.

Wojtek jest chłopcem wesołym i otwartym. Bardzo zżyty jest ze swoją klasą, która mocno trzyma za niego kciuki i czeka na rychły powrót do szkoły. Jako, że jest jedynakiem, kontakt z rówieśnikami i posiadanie swojej „paczki” jest dla chłopca bardzo ważne i wspierające w procesie leczenia. Wojtek uwielbia oglądać filmy na Youtube, a jego największym idolem jest Rezi. Ponadto lubi gry komputerowe, a najbardziej „Wiedźmina”. Interesuje się sportem, w szczególności piłką nożną.

Apelujemy o wsparcie dla Wojtka, gdyż zdobyte środki wesprą proces leczenia i rehabilitacji.  Zachęcamy do dokonywania wpłat na subkonto oraz do przekazania 1% podatku. Prosimy również o modlitwę, która zarówno dla Wojtka jak i jego rodziny jest bardzo ważna. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 11.01.2018r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Wojtek KOZIOŁ”