Wojtek KRĘCZYŃSKI

Wiek: 5
Region: Śląsk
Miasto: Gliwice

Wojtek Kręczyński w maju 2020 zachorował na Ostrą Białaczkę Limfoblastyczną. U chłopca choroba objawiła się gorączką, ogólnym osłabieniem i wybroczynami na skórze. Wojtek trafił na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej zabrzańskiego szpitala, gdzie dzień później postawiono diagnozę i wdrożono leczenie chemioterapią. Po 8 miesiącach intensywnego leczenia szpitalnego chłopiec jest już w domu i rozpoczął leczenie podtrzymujące remisję choroby.

Wojtek jest bardzo energicznym czterolatkiem. Lubi budować przeróżne konstrukcje z klocków Lego oraz tworzyć tory dla kulek. Jest fanem Psiego Patrolu. Pasjonuje go kosmos, dinozaury, chętnie poznaje tajemnice budowy i funkcjonowania ludzkiego ciała.

Apelujemy do Państwa o wsparcie Wojtka w procesie leczenia i powrotu do zdrowia. Zachęcamy do wpłaty dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta chłopca oraz podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 02.02.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL73 1050 0099 6781 1000 1000 1020

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Wojciech KRĘCZYŃSKI”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna