Wojtek Przerwa z Chorzowa

Wojtek Przerwa to pogodny sześciolatek z Chorzowa. Chłopiec od kwietnia 2018 roku walczy z ostrą białaczką limfoblastyczną. Choroba zaczęła się niewinnie, gorączka i osłabienie sugerowały grypę. Dopiero kolejne badania pokazały, z czym Wojtuś i jego rodzina muszą się zmierzyć. U chłopca zdiagnozowano białaczkę wysokiego ryzyka, oznacza to, że jego leczenie będzie długotrwałe i obarczone sporym prawdopodobieństwem powikłań.

Wojtuś jest bardzo inteligentnym chłopcem, którego pasjonuje wiele rzeczy. Lubi zabawy wymagające myślenia i rozwiązań logicznych, świetnie gra w szachy. Przed wystąpieniem pierwszych objawów intensywnie grał w piłkę nożną w Akademii Małego Piłkarza, zadziwiając trenera swoją wytrwałością, ambicją i walecznością. Bardzo poważnie podchodził też do zajęć karate, miał nawet wyjechać na obóz pozwalający na zdobycie sprawności. Wojtek ma dwie siostry, o rok starszą Aleksandrę i dwa lata starszą Julię, dla których jest najlepszym przyjacielem.

Choroba chłopca wymusiła na całej rodzinie wiele zmian w organizacji życia codziennego, ma także wpływ na ich kondycję finansową. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Wojtka. Za wszelkie okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 11.12.2018r.

cel szczegółowy: „Wojciech PRZERWA”