Zofia KOKOSZKA

Wiek: 3
Region: Podkarpacie
Miasto: Kozłów

Zofia Kokoszka to urocza, zaledwie 2-letnia dziewczynka, która mieszka w okolicach Dębicy. Przez kilka ostatnich miesięcy Zosi dokuczał częsty katar, dlatego rodzice umówili córkę na wizytę u alergologa. Oprócz szczegółowych badań pod kątem alergii dziewczynce wykonano morfologię, która zaniepokoiła lekarza. Jeszcze tego samego dnia Zosia trafiła do Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie, gdzie postawiono okrutną diagnozę  – ostra białaczka szpikowa. Aktualnie dziewczynka jest w trakcie chemioterapii.

Zosia to radosna i pełna energii dziewczynka. Lubi przyklejać naklejki, bawić się ciastoliną i układać puzzle oraz skakać na trampolinie. Największą radość sprawia jej zabawa ze starszym bratem i spacery  z pieskiem.

Największą trudnością dla rodziny jest rozłąka. Zosia bardzo tęskni za braciszkiem, tatą oraz domem. Terapia dziewczynki wiąże się z długotrwałym leczeniem, które wymaga dojazdów do szpitala, wizyt u specjalistów i kosztownych leków oraz suplementów. Dodatkowo, jeden rodzic musiał zrezygnować  z pracy. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta Zosi i do podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 21.04.2021

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL28 1050 0099 6781 1000 1000 1054

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Zofia KOKOSZKA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna