Zosia Rudy z Sosnowca

Zosia Rudy ma dwa latka i mieszka w Sosnowcu.  Zosieńka jest bardzo żywiołową dziewczynką. Słychać i widać ją wszędzie. Przepełniała dom radością  i pozytywną energią. Jak przystało na małą kobietkę uwielbia się stroić i przebierać przeglądając się w lusterku jak mała modelka. Jej życiowe motto to „ Ja sama…”. Chętnie garnie się do pomocy w domu, uwielbia też  bawić się w małą gosposię. Jej laleczki mają się z nią jak w raju, Zosia ugotuje, nakarmi je i przebierze. Zaopiekuje się wszystkimi lalami i pluszakami w swoim otoczeniu.

Zosieńka zachorowała nagle. Najpierw czekała ją masa specjalistycznych badań, po których postawiono diagnozę – nieziarniczy chłoniak złośliwy. Obecnie leczy się w Szpitalu Klinicznym nr 1 w Zabrzu. U Zosi zastosowano długą i agresywną chemioterapię. Choroba bardzo szybko postępuje i silnie daje o sobie znać. Słabiutka i bezbronna dziewczynka dostaje pełne wsparcie od swoich rodziców, ale potrzebuje także pomocy materialnej w tej walce z chorobą.

Opieka nad Zosią wymaga wiele sił, cierpliwości, pokory, miłości i wiary. „Widok córki w tak słabej kondycji boli najbardziej”. Widok dziecka smutnego, zmęczonego i obolałego gdy do tej pory była pełna radości i werwy, a w jej brązowych oczkach zamiast radości widać tylko ból, jest dla nas ogromnym negatywnym przeżyciem, z którym nie potrafimy sobie poradzić.

Rodzice nie tracą nadziei i robią wszystko, aby uratować swoją córeczkę. Leczenie niesie za sobą ogromne wydatki, z którymi borykają się rodzice. Apelujemy zatem do Państwa o pomoc w gromadzeniu środków na indywidualny numer subkonta Zosi i podzielenie się 1% podatku, który na pewno będzie ogromną pomocą i odciążeniem dla rodziców.

*Apel powstał o informację z dnia 17.01.2017r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Zosia Rudy”