Zuzanna KAMUDA

Wiek: 8
Region: Podkarpacie
Miasto: Mielec

Zuzanna Kamuda zachorowała w styczniu 2021 roku. Z powodu krwawiących dziąseł dentystka zaleciła wykonanie badań krwi. W dniu odebrania wyników dziewczynka trafiła do rzeszowskiego szpitala, gdzie zdiagnozowano ostrą białaczkę szpikową.
W drugiej dobie leczenia przeszła udar niedokrwienny mózgu
, w wyniku którego ma sparaliżowaną lewą część ciała. Zuzia przyjmuje aktualnie chemioterapię i jest
w trakcie intensywnej rehabilitacji.

Zuzia kocha malować – uczęszczała na zajęcia z malarstwa i brała udział w wielu konkursach przedszkolnych. Niestety, dziewczynka nie może teraz oddawać się swojej największej pasji, ponieważ jest leworęczna. Uwielbia superbohaterki – najbardziej Wonder Woman. Sama dziewczynka ma w sobie ogromne pokłady empatii – chętnie pomaga innym, troszczy się i martwi o najbliższych.

Zuzia potrzebuje naszego wsparcia w procesie leczenia i koniecznej rehabilitacji. Apelujemy do Państwa z prośbą o podzielenie się 1% podatku oraz przekazania darowizny na indywidualny numer subkonta dziewczynki. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 22.02.2021 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL67 1050 0099 6781 1000 1000 1031
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Zuzanna KAMUDA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna