Zuzanna Szymańska z Bielska-Białej

Zuzanna Szymańska to czteroletnia mieszkanka Bielska-Białej, która urodziła się z chorobą genetyczną NF1 – neurofibromatozą typu 1. Pierwsze objawy choroby – tzw. Plamki cafe late pojawiły się na jej ciele w wieku 6 miesięcy. Po ukończeniu 1,5 roku pojawił się wytrzeszcz oczu i zez. Gdy Zuzia miała 2 latka zdiagnozowano u niej glejaka skrzyżowania nerwów wzrokowych i drogi wzrokowej. Po dwuletniej obserwacji zmian nastąpiła progresja, w tej chwili dziewczynka otrzymuje chemioterapię, by zmiany zatrzymać.

Zuzia od zawsze uwielbia auta, pociągi i samoloty. Jest bardzo kreatywna i twórcza – lubi wycinać, wyklejać i malować farbami. Jej marzeniem jest zostać pilotem. Zuzia jest bardzo towarzyska – uwielbia bawić się z innymi dziećmi.

Aby pomóc rodzinie w odnalezieniu się w nowej sytuacji i stawieniu czoła w walce z rzadką chorobą zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Zuzi oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu Zuzi i jej rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 11.04.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Zuzanna Szymańska”