Zuzanna SZYMAŃSKA

Wiek: 7
Region: Śląsk
Miasto: Bielsko - Biała

Zuzanna Szymańska urodziła się z chorobą genetyczną NF1 – neurofibromatozą typu 1. W wieku 2 lat zdiagnozowano u niej glejaka skrzyżowania nerwów wzrokowych i drogi wzrokowej. Po dwuletniej obserwacji zmian nastąpiła progresja, dziewczynka przeszła chemioterapię z wieloma powikłaniami. W 2021 w trybie pilnym została założona zastawka komorowo-otrzewna oraz operacja guza zagrażającego jej życiu po czym pozostał niedowład lewostronny oraz postępujące niedowidzenie.

Zuzia lubi rysowanie, malowanie, zajęcia kreatywne wszelkiej maści. Jej największa idolką jest Mama, którą stara się we wszystkim naśladować. Z niebywałą troską opiekuje się dwoma króliczkami Stefanem i Helenką oraz psem Haczim. Zuzia kocha dzieci, jej uczuciowość i serdeczność jest niesamowita; przytulanie to jej styl bycia – mała iskierka która zawsze i wszędzie przynosi uśmiech, nawet największemu smutasowi!

W tym miejscu, w imieniu rodziny Zuzi zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Koszty rehabilitacji, wizyt u specjalistów, niezbędnych pomocy edukacyjnych są ogromne. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Zuzi oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 01.02.2022r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Zuzanna Szymańska”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna