Zuzanna SZYMAŃSKA

Wiek: 6
Region: Śląsk
Miasto: Bielsko - Biała

Zuzanna Szymańska urodziła się z chorobą genetyczną NF1 – neurofibromatozą typu 1. Gdy miała 2 latka zdiagnozowano u niej glejaka skrzyżowania nerwów wzrokowych i drogi wzrokowej. Po dwuletniej obserwacji zmian nastąpiła progresja, dziewczynka przeszła chemioterapię z wieloma powikłaniami.

Zuzia lubi rysowanie, malowanie, zajęcia kreatywne wszelkiej maści. Uwielbia pana od rehabilitacji. Lubi tory przeszkód i tunele. Jej największa idolką jest Mama, którą stara się we wszystkim naśladować. Z niebywałą troską opiekuje się dwoma króliczkami Stefanem i Helenką. Zuzia kocha dzieci, jej uczuciowość i serdeczność jest niesamowita; przytulanie to jej styl bycia – mała iskierka która zawsze i wszędzie przynosi uśmiech, nawet największemu smutasowi!

W tym miejscu, w imieniu rodziny Zuzi zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Koszty rehabilitacji, wizyt u specjalistów, niezbędnych pomocy edukacyjnych są ogromne. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Zuzi oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 22.02.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Zuzanna Szymańska”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna