Zuzia SZYMCZYK

Wiek: 11
Region: Śląsk
Miasto: Jastrzębie Zdrój

Zuzia Szymczyk jest uroczą mieszkanką Jastrzębia Zdroju. Pod koniec lipca 2020 roku u dziewczynki zdiagnozowano złośliwego guza mózgu z przerzutami na odcinku szyjnym i lędźwiowym kręgosłupa. Zuzia przeszła operację usunięcia guza, niestety wystąpił prawostronny niedowład. Ma problemy z poruszaniem się, przemieszcza się na wózku inwalidzkim. Aktualnie jest pacjentką Oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie przyjmuje chemioterapię.

Zuzia lubi grać na tablecie, jeździć na hulajnodze i rolkach. Uwielbia przeglądać tik-toka, na którym nagrywała filmiki ze swoimi tańcami. Ma 5-letnią siostrę Nikolę, za którą bardzo tęskni w czasie pobytu w szpitalu.

Apelujemy do Państwa o wsparcie Zuzi w tym trudnym procesie leczenia i rehabilitacji. Każda wpłata i przekazanie 1% podatku w okresie rozliczeniowym pomogą dziewczynce. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 31.08.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Zuzanna Szymczyk”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna