Trochę nabałaganiliśmy, ale zabawa była przednia! W restauracji Hotelu Spa&Wellness Diament w Ustroniu, podczas jednego z obozów w ramach AKCJI LATO 2013 nasi podopieczni wraz z DOMISIAMI robili pizzę i szykowali pyszne desery. Wszystko odbyło się pod czujnym okiem szefa kuchni oraz aktorskiej pary Tomasza i Urszuli Błasiak, czyli bajkowego Bazylego i Czarodziei, którzy poprowadzili warsztaty kulinarne. Były pizze kwadratowe, owalne i serduchowe – fantazja dzieci w tym zakresie nie miała granic.

Trzydniowy pobyt pełen atrakcji  dla ponad 40 podopiecznych (dzieci onkologicznych ze Śląska wraz z rodzicami) miał miejsce w SPA & Wellness Hotel Diament w Ustroniu (ul. Zdrojowa 3), który jest laureatem pierwszej nagrody kampanii Hotel Przyjazny Rodzinie w kategorii: „najlepszy hotel na wypoczynek i wakacje dla rodziny” oraz laureatem statuetki „Przyjaciel Fundacji ISKIERKA”, za wsparcie dotychczasowych działań. (Polecamy: Hotele Diament Odpowiedzialne Społecznie)

Bohaterowie w uwielbianego przez dzieci serialu TVP 1 „DOMISIE” (http://www.tvp.pl/dla-dzieci/domisie) znakomicie się bawili z ISKIERKAMI. Dziękujemy im za przyjęcie naszego zaproszenia – a Hotelom Diament za gościnność i kolejną wspólną przygodę.

Tomasz Błasiak – Aktor, absolwent Akademii Teatralnej w Warszawie (2004). Jest aktorem Teatru Powszechnego, współpracuje także z warszawskimi: Teatrem Polskim oraz Teatrem Scena Prezentacje. Występuje w serialach: „Samo Życie”, „Czasu Honoru”, „Plebania”. Pracuje również w dubbingu.

Partner AKCJI LATO:

RELACJE MEDIALNE:
Gazeta Wyborcza, 29.05.2013, Iskierki upiekły w Ustroniu pizzę z Bazylim
Dziennik Zachodni, 29.05.2013, Dzieci z Iskierki zamieniły się w kucharzy w ustrońskim Hotelu Diament

foto: Joanna Nowicka