404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Wygraliśmy 30 tysięcy! Finał "Rowerem do lata"

Miło nam poinformować, iż nasza fundacja zajęła szóste miejsce wśród trzydziestu organizacji, które zakwalifikowały się do drugiego etapu konkursu Fundacji LOTTO  " odLOTTOwa jazda ". Dzięki zaangażowaniu rowerzystów, którzy przejechali dla naszej drużyny w okresie od 1 lipca do 15 września 754 775.88 kilometry, otrzymamy 30 tysięcy złotych celem sfinansowania przyszłorocznej Akcji Lato .  Wyniki konkursu TUTAJ.

Dziękujemy za ogromne zaangażowanie zarówno pojedynczych pomagaczy, jak i całym zorganizowanym grupom m.in. Rowerowe Katowice , O!Rety Team , Rowerowe Świętochłowice , Bike Atelier MTB Maraton , Imago Public Relations , Exact Systems  i wielu innych, których nie wymieniliśmy.

Akcja Lato jest to projekt wyjazdów podopiecznych ISKIERKI wraz z rodzinami, który ma na celu zarówno wypoczynek, rehabilitację, integrację, jak i chwile wytchnienia i zapomnienia o trudach związanych z leczeniem onkologicznym.  Więcej pod  linkiem .

W sumie na rzecz wszystkich organizacji biorących udział w rywalizacji przejechanych zostało ponad 11 milionów kilometrów, a zaangażowało się ponad 12 tysięcy rowerzystów. Gratulujemy wszystkim, którzy włączyli się w akcję. Każdy kilometr był dla nas równie ważny!

"odLOTTOwa jazda" to ogólnopolski projekt promujący sport i zaangażowanie społeczne. Ideą akcji jest aktywizacja sportowa Polaków poprzez umożliwienie im włączania się do akcji i wyjeżdżania kilometrów na rowerze, na rzecz jednej organizacji wybranej z zakwalifikowanych do konkursu.