Miło nam poinformować, iż nasza fundacja zajęła szóste miejsce wśród trzydziestu organizacji, które zakwalifikowały się do drugiego etapu konkursu Fundacji LOTTO „odLOTTOwa jazda„. Dzięki zaangażowaniu rowerzystów, którzy przejechali dla naszej drużyny w okresie od 1 lipca do 15 września 754 775.88 kilometry, otrzymamy 30 tysięcy złotych celem sfinansowania przyszłorocznej Akcji Lato.  Wyniki konkursu TUTAJ.

Dziękujemy za ogromne zaangażowanie zarówno pojedynczych pomagaczy, jak i całym zorganizowanym grupom m.in. Rowerowe Katowice, O!Rety Team, Rowerowe Świętochłowice, Bike Atelier MTB Maraton, Imago Public Relations, Exact Systems i wielu innych, których nie wymieniliśmy.

Akcja Lato jest to projekt wyjazdów podopiecznych ISKIERKI wraz z rodzinami, który ma na celu zarówno wypoczynek, rehabilitację, integrację, jak i chwile wytchnienia i zapomnienia o trudach związanych z leczeniem onkologicznym.  Więcej pod linkiem.

W sumie na rzecz wszystkich organizacji biorących udział w rywalizacji przejechanych zostało ponad 11 milionów kilometrów, a zaangażowało się ponad 12 tysięcy rowerzystów. Gratulujemy wszystkim, którzy włączyli się w akcję. Każdy kilometr był dla nas równie ważny!

„odLOTTOwa jazda” to ogólnopolski projekt promujący sport i zaangażowanie społeczne. Ideą akcji jest aktywizacja sportowa Polaków poprzez umożliwienie im włączania się do akcji i wyjeżdżania kilometrów na rowerze, na rzecz jednej organizacji wybranej z zakwalifikowanych do konkursu.