Energia dobrych słów – to tytuł płyty i tym samym hasło przewodnie akcji, w której pracownicy Grupy TAURON wcielili się w rolę lektorów i w studiu Polskiego Radia Katowice nagrali płytę z opowiadaniami dla dzieci.

Na co dzień nie związani z zawodem lektora czy dziennikarza, ale pełni zapału, dobrej energii i chęci pomocy podzielili się własną interpretacją opowiadań. Opowiadań, w których warto walczyć o marzenia i które choć trochę mogą dodać otuchy podczas pobytu w szpitalu, szczególnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia.

19 grudnia Prezes Grupy TAURON wraz z osobami zaangażowanymi w projekt odwiedził oddział onkologii dziecięcej w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Każde dziecko, które w tym dniu było obecne na oddziale otrzymało płytę wraz z upominkiem. Był to także czas, aby pobyć razem i bliżej poznać historie podopiecznych oraz życie oddziału.

Więcej o samej akcji oraz powstawaniu płyty na stronie Grupy TAURON.

Było to kolejne, równie kreatywne spotkanie Fundacji ISKIERKA z Grupą TAURON. W 2014 roku Dziecięcą Orkiestrę Onkologiczną na scenie wspierał Chór Energetyków, złożony właśnie z pracowników Grupy TAURON. Ramię w ramię z podopiecznymi Fundacji śpiewająco i z poczuciem humoru oczarowali publiczność zgromadzoną w Teatrze Rozrywki w Chorzowie.

Cieszymy się ze spotkania i kolejny element współpracy.