404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

ANBUD MKS Będzin: #GramydlaISKIERKI

Z dużą radością rozpoczął się sezon siatkarski w ANBUD MKS Będzin! Dzieci i młodzież, na co dzień trenujący w klubie, poprzez rozgrywane i wygrywane mecze będą wspierali ISKIERKĘ! Cała akcja odbywała się będzie pod hasłem: #gramydlaiskierki.

Zainicjowało ją Przedsiębiorstwo Budowlane ANBUD i tym samym cały sezon będą podawane informacje o wirtualnej puszce oraz kwocie, którą dzięki waleczności zawodników, udaje się zgromadzić. Każdy wygrany mecz  to ze strony sponsora 100 pln plus 50 pln za każdy mecz wygrany za maksymalną ilość punktów. Na koniec sezonu planowany jest mecz charytatywny i podsumowanie wspólnej akcji. Młodzi siatkarze spotkają się też z podopiecznymi fundacji w szpitalach, aby pokibicować im w walce z codziennymi zmaganiami z chorobą. Cały dochód z akcji zostanie przeznaczony na wsparcie organizacji obozu wakacyjnego dla podopiecznych ISKIERKI w ramach przyszłorocznej AKCJI LATO .

ANBUD to firma, która jest laureatem Statuetki Przyjaciel Fundacji ISKIERKA, gdyż od wielu lat angażuje się we wspieranie naszej działalności. Tym razem na sportowo - co przy zaangażowaniu młodych sportowców jest dla nas dodatkową wartością. Mocno im kibicujemy, bo wiemy, że wkładają w to ogrom pracy, zaangażowania i serca.

23 września oficjalnie rozpoczęli sezon. Podczas inauguracji i prezentacji drużyn Prezes ANBUDU Sabina Obwiosło-Budzyń przedstawiła idee akcji, a Aneta Klimek-Jędryka z Fundacji ISKIERKA miała zaszczyt i nieskrywaną przyjemność odgwizdać widowiskową zagrywkę w wykonaniu trenerów Bednaruka i Segiety oraz przekazać symboliczne upominki dla zawodników.

foto: Wojtek Borkowski

BARDZO DZIĘKUJEMY, kibicujemy i mocno trzymamy kciuki udany sezon!