DZIECIĘCA ORKIESTRA ONKOLOGICZNA POWRACA W NOWEJ ODSŁONIE I NOWYM MIEJSCU!

Z ogromną radością zapraszamy 27 lutego 2020 roku o g. 18.00 na koncert „ISKIERKA Symfonicznie” do wyjątkowego miejsca, jakim jest sala koncertowa Narodowej Orkiestry Symfonicznej Polskiego Radia w Katowicach. Przygotowaliśmy dla Was dużą dawkę muzyki bajkowej i filmowej w absolutnie wyjątkowym wykonaniu:

NARODOWA ORKIESTRA SYMFONICZNA POLSKIEGO RADIA
– pod batutą KRZESIMIRA DĘBSKIEGO

DZIECIĘCA ORKIESTRA ONKOLOGICZNA (zapisy na: tiny.pl/tn94n )
– pod batutą PIOTRA SUTTA

CHÓR TWÓRCÓW PRZESTRZENI/ANBUD i Przyjaciele
– chórmistrz BENEDYKT ODYA

oraz wokaliści:

Studio ACCANTUS: Sylwia Banasik, Kuba Jurzyk, Paweł Izdebski, Bartek Kozielski/ ANNA JURKSZTOWICZ/ CZESŁAW MOZIL/ PAULINA PRZYBYSZ/ DARIA ZAWIAŁOW/ ANIA BRACHACZEK

i  instrumentaliści: Karolina Sutt – skrzypce, Bartłomiej Sutt – instr. perkusyjne, Łukasz Dudek – gitara, Andrzej Kaszuba – gitara basowa

/aranżacje: Krzesimir Dębski, Katarzyna Mazurkiewicz, Waldek Nowakowski/

• Jedyna taka orkiestra na świecie!
  • Jedyny koncert, który łączy na jednej scenie jedną z najlepszych w Polsce orkiestr symfonicznych z dwiema grupami amatorskimi: Dziecięcą Orkiestrą Onkologiczną i Chórem składającym się z darczyńców
  • Jedyny koncert, który pokazuje, że z dziećmi chorymi onkologicznie można tworzyć muzyczne wydarzenie o wysokich walorach artystycznych i z niebywałą, pozytywną energią

Tym samym, w ten czwartkowy, lutowy wieczór iskierka rozpali moc:

Zapisy do wzięcia udziału w Dziecięcej Orkiestrze Onkologicznej przez formularz: tiny.pl/tn94n

Bilety dostępne będą od 4 lutego 2020 r. w kasach NOSPR w cenach 60 /80/100 pln/ulgowe – 30 %/200 pln strefa VIP/  – szczegóły dot. rezerwacji i zakupu: https://nospr.org.pl/pl/bilety

Całkowity dochód z koncertu zostanie przeznaczony na wsparcie działań fundacji:
– twórcze zajęcia na oddziałach dla podopiecznych z arteterapii
– portal wiedzy o nowotworach dziecięcych ONKORODZICE.PL
– organizacje systemu rehabilitacji dzieci chorych onkologicznie i hematologicznie

Podczas koncertu będzie prowadzona zbiórka do puszek kwestarskich, jak również będzie można dołożyć swoją „cegiełkę”  poprzez zakup iskierkowych gadżetów /możliwość płatności kartą:)

W organizacji wydarzenia pomagają nam: