404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Karnawałowe szaleństwo na oddziale w Zabrzu

Cóż to było za popołudnie! 28 stycznia 2020 r. na Oddziale Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu pojawiły się zebra, żyrafa i lemur, a wszystko po to, aby porwać dzieci do tańca i zabawy. Było iście karnawałowo: od dmuchanych balonów, poprzez ręcznie robione ozdoby (tutaj podziękowania należą się naszym dwóm cudownym Martynkom, które same przygotowały piękne łańcuchy), aż po taneczne szaleństwo, które przeniosło się na cały oddział, włącznie z dyżurką lekarzy.

Dzieciaki świetnie odnalazły się tego dnia, przygotowując wymyślne stroje karnawałowe oraz biorąc udział w proponowanych zabawach. Takie momenty są niezwykle istotne, aby choć na chwilę nasi podopieczni mogli oderwać się od szpitalnej codzienności. Dla nas to także niebywała okazja, by wspólnie dzielić te pozytywne emocje.

Ten dzień był wyjątkowy również z innego powodu. Był to dzień kiedy świętowaliśmy spektakularne efekty akcji charytatywnej na rzecz Fundacji ISKIERKA. Do wspólnej zabawy dołączyli przedstawiciele firmy Wyroby Węglowe Prestige , mecenasa koncertu "ISKIERKA Symfonicznie" . Była to okazja do wręczenia czeku na kwotę 59.266,00 złotych , które zostały przekazane w wyniku wspomnianej akcji. Trwała ona od 1 grudnia 2019 r. do 15 stycznia br. , a polegała na przekazaniu przez Wyroby Węglowe Prestige 5% przychodu brutto ze sprzedaży produktów w ich sklepie internetowym. Obok tego dzieci otrzymały bardzo praktyczne upominki.

Ogromnie cieszymy się, że podobna inicjatywa, wspierająca Fundację ISKIERKA, już została uruchomiona i potrwa, aż do końca roku! Więcej szczegółów na temat tej akcji TUTAJ.

Dziękujemy wszystkim za cudowną zabawę i niesamowitą energię! Dziękujemy także Wyroby Węglowe Prestige za wsparcie naszej fundacji oraz za obecność tego dnia i wspólne szaleństwo!