W imieniu naszego partnera, Fundacji DKMS, zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w cyklu webinarów „Zasady prawidłowego żywienia pacjentów z nowotworami krwi na różnych etapach choroby”. Jest to odpowiedź na potrzeby pacjentów, które szczególnie w ostatnim okresie pandemii koronawirusa wymagają dużej uważności.

Pierwszy webinar pt. „Dieta po rozpoznaniu choroby hematoonkologicznej i po zakończeniu leczenia (w okresie rekonwalescencji)” odbędzie się już w najbliższy czwartek, 17 września o godzinie 17:00.

👉Link do rejestracji

👉Link do wydarzenia na Facebooku

Cały cykl będzie się składał z  5 spotkań, o których będziemy informowali w tym miejscu.

Spotkania poprowadzi mgr Iwona Sajór, dietetyk kliniczny, ekspert Fundacji DKMS, doktorantka na Wydziale Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Pani Iwona Sajór była także recenzentem naszej ostatniej publikacji, czyli „JedzONKA po przeszczepieniu”.

Tytuły poszczególnych webinarów:

1. Dieta po rozpoznaniu choroby hematoonkologicznej i po zakończeniu leczenia (w okresie rekonwalescencji).
  2. Dieta w trakcie leczenia choroby hematoonkologicznej.
  3. Dieta w okresie okołoprzeszczepowymw przebiegu leczenia nowotworu krwi.
  4. Fakty i mity dotyczące żywienia w czasie choroby hematoonkologicznej.
  5. Interakcje pomiędzy lekami stosowanymi w leczeniu hematoonkologicznym a żywnością i suplementami.

Serdecznie zachęcamy do dołączenia!