404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Akcja Lato 2021 - spływ kajakowy z Tauronem

W piękny słoneczny dzień, 28 czerwca, miał miejsce spływa kajakowy rzeką Mała Panew. Trasę liczącą niecałe 12 km, z Krupskiego Młynu do Żędowic, przepłynęło 45 śmiałków. Był to pierwszy, po rocznej przerwie spowodowanej pandemią koronawirusa, wyjazd w ramach Akcji LATO.

Średni czas spływu to 2,5h 🚣, co pozwalało nam nacieszyć się otaczającą naturą, zachwycić jej pięknem i pobyć ze sobą trochę czasu bez pośpiechu, gonitwy i z dużą radością ze spotkania, tak bardzo przez wszystkich wyczekiwanego!

Rzeka, choć jest dość płytka na tym odcinku trasy, to wymagała od uczestników sprawnego omijania różnych przeszkód, w postaci zwalonych drzew, wystających konarów i zwisających gałęzi. Tak jak w życiu, jednym wychodziło to lepiej, inni musieli się trochę bardziej nagimnastykować, aby dotrzeć do Młynu Bombelka, gdzie była nasza meta. Wszyscy jednak robili to z uśmiechem i pozytywnym nastawieniem, a także pomagając sobie wzajemnie. 💪

Po aktywnym dniu na uczestników czekało ognisko z kiełbaskami. Ruch na świeżym powietrzu sprawił, że niektórzy zasnęli w drodze powrotnej do domu :) I to jest chyba najlepsza rekomendacja tego jakże udanego wyjazdu! A teraz przeczytajcie jak sami uczestnicy opowiadają o tej przygodzie. 👇
W ten upalny dzień wybrałem się razem z moją mamą na spływ kajakowy zorganizowany przez Iskierkę i było super!!! Pogoda nam dopisała, było pełno przygód, a na końcu czekało na nas ognisko! Bardzo mi się podobało. - Kuba Rzenno

28 czerwca - pierwszy oficjalny dzień wakacji. Nasza rodzina spędziła wspaniały czas na fantastycznym spływie kajakowy w ramach Akcji LATO, dzięki Fundacji ISKIERKA i partnerowi akcji TAURON Polska Energia. Piękna pogoda, wspaniali organizatorzy i niezastąpieni uczestnicy to przepis na udaną przygodę. Spędziliśmy fantastyczny dzień płynąc rzeką Mała Panew, przez około 12 kilometrową trasę, od Krupskiego Młyna aż do Młyna Bombelka w Żędowicach. Było dużo śmiechu, zabawy i wody! Punktem kulminacyjnym naszego spływu było wspólne ognisko, pieczenie kiełbasek i pyszna kawa. Serdecznie dziękujemy za to, że mogliśmy całą rodziną uczestniczyć w tej niezapomnianej dla nas wycieczce. - Kinga Pietrasz z Rodziną