Mamy dla Was pomysł na to jak spędzić letnie popołudnie mając przy tym mnóstwo frajdy, podobnie jak nasi podopieczni. A to nic prostszego, bo mając do dyspozycji owoce i warzywa, które latem są wyśmienite, można sięgnąć po jeden z naszych sprawdzonych przepisów.
Bo gotować można nawet w warunkach szpitalnych
Choć kuchnia na oddziale szpitalnym nie jest tym, do czego jesteśmy przyzwyczajeni na co dzień to uwierzcie nam, że opiekunowie naszych podopiecznych, którzy przez długie miesiące przebywają w szpitalu potrafią wyczarować w niej cuda! ISKIERKA zmienia szpitalną przestrzeń dając o wiele większe możliwości i poprawiając komfort pobytu na oddziale, w tym m.in. poprzez remont i doposażanie kuchni. W tym wszystkim pokazujemy też, że można tworzyć proste, szybkie, smaczne i przede wszystkim zdrowe posiłki. I tutaj wkracza nasza Kasia Stankow, autorka trzech poradników żywieniowych z serii JedzONKO. Kasia odwiedziła ostatnio oddziały w Zabrzu i Katowicach, gdzie nasi mali kucharze mogli wyczarować coś pysznego. Ważne jest to, że realnie mogą się zaangażować, a ze wspólnego gotowania można stworzyć świetną zabawę. Zresztą, zobaczcie sami.
Cykliczne warsztaty na każdym oddziale
Takie warsztaty realizujemy cyklicznie na każdym z czterech oddziałów onkologicznych, którymi się opiekujemy. Podczas każdego z warsztatów obok samego przygotowywania posiłków, Kasia udziela rodzicom indywidualnych porad żywieniowych, dopasowanych do sytuacji zdrowotnej danego dziecka.
Garść ważnych informacji
Przypominamy, że poradniki JedzONKO są bezpłatne dla pacjentów i opiekunów dzieci onkologicznych. Zamówienia prosimy kierować do 👉i.molenda@fundacjaiskierka.pl
Więcej o tym projekcie przeczytacie tutaj 👉 JedzONKO.