Przejdź do treści
Ustawienia
  • About US
  • Nasze social media
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących

Wspólne gotowanie dla dzieci z rzeszowskiej onkohematologii

Lato sprzyja sięganiu po dojrzałe pomidory czy soczyste arbuzy, z których można wyczarować smakowite przekąski. Nasza Kasia Stankow, onkomama i autorka serii poradników żywieniowych "jedzONKO" zawitała ostatnio do Rzeszowa, by spotkać się z małymi pacjentami oddziału onkohematologii oraz ich opiekunami.

Podczas warsztatów, które są częścią prowadzonej przez nas edukacji żywieniowej, nasi podopieczni pod czujnym okiem Kasi wykonali kilka potraw, które idealnie komponują się z upalną pogodą. Podczas wykonywania posiłków nie zabrakło wielu porad i wskazówek, o które szczególnie pytają rodzice naszych Iskierek. Kasia podzieliła się z nimi swoją wiedzą i doświadczeniem, nie tylko jako dietetyczka, ale przede wszystkim jako onkomama, która również przeszła historię leczenia swojej córki. Warto również dodać, że dzieci uczestniczące w warsztatach wykonały także posiłki dla swoich koleżanek i kolegów, którzy z uwagi na stan zdrowia nie mogli uczestniczyć w spotkaniu.


Więcej informacji o poradnikach z serii "jedzONKO" znajdziecie TUTAJ. Zachęcamy także do ich zakupu w naszym iskierkowym sklepie charytatywnym. Zysk ze sprzedaży każdego z nich przekazujemy na działania związane z edukacją żywieniową naszych podopiecznych.