Na oddziale w rzeszowskim szpitalu nasza ditetyczka Katarzyna Stankow poprowadziła kolejne warsztaty kulinarne z serii JedzOnko. Lato to znakomita okazja do przypomnienia, jak ważne jest zdrowe jedzenie, nie tylko w trakcie leczenia.
Lato to też prawdziwa skarbnica świeżych, sezonowych owoców i warzyw, witaminowa bomba i idealny moment, żeby zadbać o to, co ląduje na naszych talerzach. Nie tylko ze względu na smak, ale także na zdrowie. To również idealne "nawadniacze" w upalne dni.
Mali pacjenci osobiście przetestowali kilka przepisów z naszych poradników.

Było pysznie, zdrowo i baaardzo kolorowo, bo ta pora roku daje ogromn możliwości na urozmaicenie codziennych posiłków. Wspólne gotowanie z dziećmi nie tylko zachęca do świadomego jedzenia, ale też zaszczepia pasję do kulinarnej zabawy, odkrywania smaków i kreatywności w kuchni - nawet szpitalnej:)
GORĄCO zapraszamy Was przy tej okazji do naszego charytatywnego sklepiku, gdzie znajdziecie książkę "Jedzonko na odporność" Katarzyny Stankow, a w niej najlepsze przepisy m.in. na LATO:

Każdy zakupiony produkt w bit.ly/sklepISKIERKI to pomoc dzieciom z chorobą nowotworową.
Dziękujemy!