PORADNIKI KULINARNE JedzONKO
Poradniki kulinarne „JedzOnko” - dietetyka i zdrowe jedzenie w procesie leczenia
W ostatnich latach wydaliśmy 3 części niezwykle smakowitej serii poświęconej dietetyce i praktycznym przepisom kulinarnym. Odpowiadają na wiele pytań, które pojawiają się podczas długotrwałego procesu leczenia onkologicznego. Jak w szpitalnej przestrzeni przyrządzać zdrowe posiłki wzmacniające dziecko? Jakich produktów można użyć, a czym zastąpić te, które z rożnych względów są niewskazane czy wręcz zakazane? Jak dieta może wpływać na wyniki leczenia czy w końcu, jak zachęcić chore dziecko do zdrowego odżywiania na etapie, kiedy wszystko jest „Be!”?
Autorka, Katarzyna Stankow jest doradcą żywieniowym, pasjonatką zdrowej kuchni ale przede wszystkim mamą dziewczynki, która przeszła chorobę nowotworową. Na bazie własnych doświadczeń dzieli się swoją wiedzą i pomysłami z innymi rodzicami, które zweryfikowali nasi najważniejsi eksperci – czyli nasi podopieczni. Oczywiście o opinię zapytaliśmy także lekarzy i specjalistów.
Trzecia część, przygotowana razem z Fundacja DKMS, jest dedykowana pacjentom po przeszczepieniu.
Więcej o tej serii wydawniczej 👉 https://fundacjaiskierka.pl/nasze-projekty/jedzonko/